Otlu Peynirli Krep

4 adet testis Az akarsu bardağı su Sakat su bardağı benzin 1 su bardağı un 1 öz kaşığı tuz 500 gr. Van otlu peyniri Eksik öz bardağı süt 1 skor yeşil biber 1 nüsha ateş kırmızı biber 1 pay maydanoz 1 tutam dereotu 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 tatlı kaşığı pulbiber 3 yemek kaşığı margarin Krep için husye, benzen, su, un ve sodyum klorür fena hâlde çırpılır. Serbest tavayı yağlanıp krep hamurlarını bitene büyüklüğünde 1 leşker kepçe alarak pişirilir. Van otlu peyniri, benzin, mufassal doğranmış biberlerle ve etraflı kıyılmış maydanoz, dereotu ile karıştırılır. Krebin iki ucuna peynir harcı konulur ve iki ucuda gato sarılıp ortada birleştirilir. Yağlı fırın tepsisine dizilip, üstüne kaşar rendesi serpilir birazda pul biberi serpilip fıranda kızarana büyüklüğünde pişirilir.
Sonraki Yazı
Next Post »