
200 gr. margarin
200 gr. lif kadayıf
300 gr. haşlanmış kestane
300 gr. kestane şekeri
4 sayı acıbadem kurabiyesi
1 su bardağı badem unu
1 su bardağı ceviz içi
Krepi için:
Natamam litre benzin
3 sayı er bezi
tıpkısı buçuk çamçak un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 kase haşlanmış ayıklanmış badem
1 apaz çöz badem
2 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
2 akarsu bardağı türap şeker
1½ çamçak su
1 kaç katre Limon suyu
Bademler tavaya alınarak kavrulur. Tavada sertleşen bademler robotla çekilir.
İki yemek kaşığı şekerle bademler yoğrulur. Arada el ıslatılarak şekerle badem sunturlu özleştirilir.
Ana haline mevrut badem tozu ve şeker yuvarlanarak yumuşaması amacıyla steç filmle sarılır. 150 gr. margarini tavada eritilir. Kadayıflar elle koparılır ve bıçakla kıyılarak bir kenara koyulur.
Eritilen margarin ipince kadayıfların üzerine gezdirilir. Margarin kadayıflara iyicene yedirilir. Bire Bir pasta kalıbına margarinle yumuşayan kadayıflar döşenir. Kadayıfın üst ince çekilmiş badem unuyla kapatılır ve kaşıkla bastırarak sıkılaştırılır.
Pastanıın 3. katına alıngan acıbadem kurabiyesi, kestane şekeri ve ceviz yayılır. Katların birbirini tutması için eritilen margarin gezdirilir. Pastanın küşayiş katına da kadayıf yayılır. Büyük aromasıyla badem unu baştan kaplanır ve elle katlar sıkılaştırılır. İki acıbadem kurabiyesi henüz parçalanarak arttırma edilir, ardından cevizleri eklenir. Pastanın vücut sana margarinli kadayıfla kapatılır. Kızarana kadar fırına verilir. farklı tarafta un süt haya ve sodyum klorür katarak krepimizi hazırlayalım sana margarinle teflon tavada pişirip bekletelim.
Şerbeti için iki su bardağı toz şeker hastalığı benzeri buçuk bardak suyla gelişigüzel kaynatılır.
Şerbete bikaç damla sulu zırtlak sıkılır.
Kadayıf kızarınca şerbeti verilerek eşkal açılır ve dikkatlice çıkarılır, hazırladığmız kreplerin. İçine kestane şekeri eklenerek tıpkı bohça yapılır. Pastanın üstüne bu bohça koyulur ve bademle süslenerek servis edilir.
İfadelerEmoticon