
250 gr buğday nişastası
400 gr koz içi
1 öz bardağı nakit yağ
2,5 akarsu bardağı su
2 yk sana
1 öz bardağı türap şeker hastalığı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
Pekmez ve yağlar teflon tencereye boşaltılarak ateşe konur. Pekmez ile yağ pir karışana büyüklüğünde pişirilir. Nişasta ile su adamakıllı yoğrulduktan sonraları pişen pekmezin içine bir çamçak toz şeker arttırma edilerek ateşte karıştırılır. 20 dk. büyüklüğünde kara tahta kaşıkla iyicene özleşene büyüklüğünde pişirilir. Ayrı tıpkısı teflon tavada cevizler doğranarak ateşte cılız sıska kavrulur. Güzelce özleşen helva, servis tabağına alınarak vücut cevizle süslenerek servis yapılır.
İfadelerEmoticon