
- 15-20 adet kurutulmuş biber
- 15-20 adet kurutulmuş patlıcan
iç harcı
- 1 kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1/2 su bardağı maydanoz
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 su bardağı bardağı sıvı yağ
pişirmek için sos
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz

Kurutmalık biberler eşme akarsu da 5 patlıcanlar ise 10 dk haşlanarak sevimsiz suda 20 dk bekletilir.
bu arada çöz masraf amacıyla sebzeler doğranarak yıkanmış bulgur düğü ile karıştırılır, baharatları atılır.
Suda bekletilen kurutmalıklar süzülerek içleri hazırlanan harç ile doldurulur.
Düdüklü tencereye ahenkli bi şekilde dizilir.
Iş bittikten bilahare yağ yakılır salçası birlikte eklenerek 1 sb sıcak su eklenir dolmanın üstüne dökülür.
Su görünene büyüklüğünde yavaş yavaş eklenir. Düdüklü kapatılır kaynayınca altı kısılarak 35-40 dk pişirilir.
-Keyif olsun ☺️
İfadelerEmoticon