
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 fiske tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 kabartma tozu
- 5 su bardağı un( 2 çorba kaşığı daha ilave edilebilinir)
açmak için
içi için
üzeri için
şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- birkaç damla limon

Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ılımlı ateşte kaynayan şerbetimize limonu sıkıp hafif koyulaşana büyüklüğünde kaynatıp soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabimiza malzemeleri sırasıyla koyup yoğuralım kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzu 24 kıymet pazı yapalım 15dk. Dinlendikten sonraları masaya nişasta serpip bezeyi alıp elimizle bastırıp dairevi şekilde servis tabağı kadar merdaneyle açalım ego aralarına nişasta serpip 3 ’asker li açtım yufkamızı tepsi kadar açalım 12 bezeden bilahare konusunda bolca fındık serpelim değişik bezeleri da tıpkı işlemi uyguladıktan sonra istediğimiz şekilde keselim.
Yapması benden kesmesi eşimden :))
Sıvıyağını hoşur tavada 7-8 dk. Sakil ateşte kizdiralim baklavanın üstüne değer şekilde gezdilerim.
180° fırında üzerleri kızarana denk pişirelim.
Fırınından sâdır baklavayi 5 dk. Sonraları soğumuş şerbetle birleştirelim. Afiyet olsun.
Ilk Defa yapacak olanlara ego önce baklava yaparken yufkaları tek bir tane açıyordum yufka yırtılabiliyordu 3 ’asker 5 ‘leşker yada 10 ’ar açarsanız elan gani son alırsınız. Sevgiler

İfadelerEmoticon