
- 2 kq pirinç
- 2 adet orta őlçűde tavuk ve ya koyun dana eti fark etmez
- 100 kram kuru kayısı
- 200 kram kestane
- 100 kram erik kurusu
- 200 kram kuru űzűm
- 300 kram hurma
- 15 adet orta boy soğan
- kara biber
- Şafran ve ya zerdeçal
- tuz
- tereyağı
Not: Arkadaşlar plovu, plovun qarasını azaltıp çoğalta bilirsiniz.

Őnce plovun qarasın hazırlayalım.
Bunun üzere tavuğmuzu normal şekilde doğruyuoruz yıkıyoruz yıkadıktan sonradan suda haşlıyoruz haşladıktan sonraları ocağın değerli kapatıyoruz ve sonraları soğanlarımızı dördün şeklinde doğruyoruz tenceremize yağla birlikte dőkűp kavuruyoruz bilahare ayrı ayrı tencerelerde
sarıerik. űzűm. Eriklerimizi kavurup soğanımızın űzerine dőkűyoruz sonradan sodyum klorür 1çimdik zerdeçal muallel iptal çay kaşığı yağız biber kestane tavuğmuzu dőkűp birazcıkta pişirdikten sonradan ocağmızın altın kapatıp űzerine hurma dőkűyoruz őz buharında hurmalarda pişicek.
Plov amacıyla.
Degaje tenceremize itici akarsu alıyoruz ocağın űzerinde kaynatıyoruz kaynadıktan bilahare içerisine tuz dőkűp karıştırıyoruz ve pirinçlerimizi yıkayıp içerisine karıştırarak dőkűyoruz ve ağzı ilişkin şekilde arada bir karıştırarak pişiriyoruz amma birlik pişmiycek şuncacık pirinçler aktif kalmalı çűnķű plovumuz sagu koyulucak ve tamlık pişmeyen pirinçimizi sűzgece dőkűp suyunu sűzűyoruz ve űzerine birazcık çağlayık akarsu gezdirip suyu sűzűldűkten sonradan pirinçimiz sıcakken tenceremizin dibi üzere un er bezi yoğurdu ayrı kapda karıştırıp tenceremizin içine yayıyoruz sonraları bir dirhem pirinç şafran ve ya hint safranı dőkerek bu şekilde devam ederek pirinçlerimizi dőkűyoruz ve tenceremizin kapağını beyaz zehir bezle kapatıp ocağmızın űzerinde kilolu ateşte 1 saat demlenmeye koyuyoruz demlendikten sonra ocağmızın kızıl kapatıyoruz ve pirinçlerimizi ezmeden aynı kere karıştırarak tabağmıza dőkűp űzerine qaramızı koyup servis ediyoruz Sağlık olsun
İfadelerEmoticon