Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması Tarifi'nin Malzemeleri

  • Küçük bir beyaz lahana
İç harcı
  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 tane soğan
  • 1 tane domates
  • Baharatlar
  • Dereotu
  • Maydanoz
Üzerine
  • Aldığı kadar su
  • 2 rendelenmiş domates
  • Zeytinyağ
  • Tux

Etli Lahana Sarması Tarifi'nin Yapılışı

Beyaz lahanayı şişman benzeri şekilde varak altın varak ayırıyoruz. Iyicene yıkıyoruz. Tıpkısı tencere bile akarsu kaynatıyoruz. Dürme yapraklarınıntek yegâne atıp yumuşatıyoruz. İçi için soğanı ve kıymayı kavuruyoruz. Pirinçi, baharatları, domatesi ve yeşillikleri ekliyoruz. Yumuşattığımız yapraklara bağırsak malzemeleri koyup gül kabilinden sarıyoruz. Tencerenin altına dürme yapraklarını seriyoruz. Dolmaları koyuyoruz. Ayrı bir kaba domates rebdeleyip sodyum klorür ve zeytinyağ koyup karıştırıyoruz. Ve dolamalara döküyoruz. Dolmalaraın yarısına gelecek kadar su ekleyip kısıl ateşte pişiriyoruz
Sonraki Yazı
Next Post »