Büzme Baklava

Büzme Baklava Tarifi'nin Malzemeleri

  • Baklavalık yufka (20 yaprak)
  • 250 gram tereyağı
İÇ HARÇ
  • Fıstık ceviz veya fındık olabilir
  • ben fıstık kullandım :)
ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 bardak su

Büzme Baklava Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağını dokunaklı ateşte eritiyoruz tıpkısı varaka yufkanın üzerine fırçayla yağ sürüp üzerine bir gümüş varak metanetsiz henüz seriyoruz ve tekrar yağ sürüyoruz ve fıstık serpiyoruz (ego iki bitirme yaptım amma yegâne katta yapılabilir )seçme hesabına kıymet miktarda, oklava süresince kalacak şekilde sarıp yanlardan büzüştürüyoruz ve oklavadan çıkarıp fırın kabımıza koyuyoruz ego mutedil destan bi borcamda yaptım bu ayarda orta boy bi kap için işlemi tekrarlıyoruz kalan yağıda konusunda döküp ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz biraz ılıdıktan sonraları şerbetini döküyoruz afiyet olsun :)
Sonraki Yazı
Next Post »