Fiyonk Börek

Fiyonk Börek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 5 adet günlük yufka
Arasına sürmek için:
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
  • 4 5 adet haşlanmış patates
  • 1 soğan
  • sıvı yağ
  • tuz, karabiber, salça, nane
Üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • susam veya çörek otu

Fiyonk Börek Tarifi'nin Yapılışı

Sizlere görüntüsüyle birlikte tadıylada kişilik ayrımsız börek anlatıcam. Geçmiş patatesleri haşlayıp, soyup eziyoruz. Tavaya likit yağını koyup doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçasını, karabiberini, nanesini ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Patatesleride koyup karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Arasına aylamak amacıyla nakit yağ, un, nişasta karışımını derin birkapta hazırlıyoruz. Gelelim yufkalara; saha tıpkı zemine aynı yufkayı seriyoruz, kenarlarını keserek bir dördül dayanmayan oluşturuyoruz(resimlerde bakabilirsiniz). Oluşturduğumuz iri dördül yufkadan, basit dört rubai eften püften elde ediyoruz. Yoz rubai yufkanın birinin konusunda hazırladığımız likit besili karışımdan fırçayla seçkin yerine sürüyoruz. Daha bilahare aykırı iki köşeleri ortada buluşturuyoruz. Beyninde buluşan köşelerin kenarlarına(resimde görüldüğü kabil) patatesli dostça koyuyoruz ve sair köşelerle patatesin üzerini kapatıyoruz. Nazik rubai yapmak üzere kestiğimiz kenarların üzerinede nakit semiz karışımdan sürüp katlayıp tafsilatlı şerit elde ediyoruz. Fiyonk böreğin ortasına doluyoruz. başka dördül yufkalarıda böyle hazırlayıp bitiriyoruz. Besili kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, üzerine husye sarısı, ortasına çörek otu serpiyoruz ve 180 adım fırında üzeri kızarana büyüklüğünde pişiriyoruz. gevrek fiyonk böreklerimizi keyifle yiyoruz :)) Fiyonk Börek Fiyonk Börek Fiyonk Börek
Sonraki Yazı
Next Post »

İfadelerEmoticon

:)
:(
=(
^_^
:D
=D
=)D
|o|
@@,
;)
:-bd
:-d
:p
:ng