Leblebi Tozlu Ballı Krep

3 skor yumurta 3 akarsu bardağı benzen 3 akarsu bardağı un 1 şekerli kaşığı sodyum klorür 3 yemek kaşığı margarin 100 gr sarı leblebi 1 paket vanilya 100 gr bal 1 pay maydanoz Leblebileri bir poşetin içine kucak ve türap haline gelinceye büyüklüğünde dövün. Krep hamuru için ayrı ayrımsız yerde 3 haya ile tuzu köpürene kadar çırpın, sütü ekleyin, azar azar un katın ve boza kıvamına gelene büyüklüğünde çırpın. İçine leblebi tozunu, mufassal doğranmış maydanozu ve vanilyayı ilaveten esasen çırpın. Yanmaz tavanızı ocağınızın konusunda alın. Tavanızı 3 yemek kaşığı margarinin benzeri kısmıyla yağlayın. Yağınız kızdığında üzerine 1 kepçe krep hamuru dökün. Tavanızı sağa ve sola akıllıca kaydırarak krep hamurunuzun tavanın tamamını kaplamasını sağlayın. Kreplerinizi önlü arkalı kızartın, balla servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »