
1 kilo sultani bezelye (ipsiz sapsız)
2 soğan
3 domates yahut 1 kaşık salça
200 gr. kıyma
1 kaşık sadeyağ
1 cay bardağı sıvı yağ
1 öz kaşığı al biber
Tencereye yağ ve kıyılmış soğan konur. Belli Belirsiz sararınca kıyma ve tuz ilave edilir. Bati ateşte kıyma suyu çekinceye büyüklüğünde pişirilir. Doğranmış domates ilave edilip bir tutar daha pişirilir.
Bezelyelerin kılçıkları temizlenip 2'ye veya 3'e bölünür. Yıkanıp suyunu süzdükten bilahare kıymaya ilave edilir. Pahal ateşte göveri suyunu çekinceye kadar pişirilir. Al biber ve 2 akarsu bardağı yunak akarsu arttırma edilip pişirilir.
İfadelerEmoticon