Kaparili ve Domatesli Makarna

1 paket cins akçakesme makarna 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sadeyağ 300 gr domates (kabukları kesilip doğranmış) 2 şekerli kaşığı kapari (doğranmış) 10 skor zeytin (çekirdekleri çıkarılıp boylamasına kesilmiş) 2 çorba kaşığı kaşar (rendeli) Sodyum Klorür Kekik ırmızı pul biber tereyağını tencereye koyup ılımlı ateşte hasım ısıtın. Sarımsakları koyup birkaç zaman kadar pişirin. Domatesleri, kapariyi, zeytini, kırmızı pul biberi, kekiği ve tuzu ekleyip ağırbaşlı ateşte pişirmeye bitmeme edin. Diğer tarafta makarnayı haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzdükten bilahare (belli belirsiz ruhlu olmasına ilgi edin) servis tabağına karşı, sosu konusunda döküp servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »