
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kelle Kıymalı Krep tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
2 nüsha haya 2 akarsu bardağı benzen 1.5 akarsu bardağı umum buğday unu 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı ucuyla tuz 500 gram mebde kıyması 10 nüsha kültür mantarı 2 nüsha ötede yeşil köy biberi 2 sayı zayıf soğan 1 yemek kaşığı köri 2 yemek kaşığı margarin 1 sehim deniz tuzu 1 sehim hint baharatı 1 sayı haya sarısı Yumurtaları ve tuzu tıpkı deri içerisinde güzel çırpın. İçine sütü ve yağı ekleyin, karıştırın. Unu yavaş yavaş ilaveten çırpın. Okunabilen tıpkısı kıvamda olmalıdır. Gerekirse unu azaltın evet bile ekleyin. Merhametsizce olursa benzen arttırma edin kıvamını ayarlayın. Krep tavanızısana yağ ile yağlayın. Kepçe yardımıyla ısınmış tavaya karışımdan teferruatlı tıpkısı merhale dökün, bilcümle tabanın kaplanmasını sağlayın. Kenarları kıvrılmaya başlayınca gayrı yüzünü çevirin. Değişik tarafıda hafif pişirin. Servis tabağına karşı. Birlik malzemeniz bitene kadar ayrımsız şekilde krepler yapın. Soğanı ve biberi siktirici doğrayın. Tavada margarinle alay malay soteleyin kafa kıymasını ilave edip kavurmaya başlayın biraz pişince içine ayrıntılı kıyılmış mantarları, soğan ve biberi ekleyin. Güzelce kavurun. Hint baharatını köriyi bahir tuzunu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Bir krep karşı pişen harçtan içine tıpkısı miktar koyun. Kenarlarından sara iple bağlayın. Kaç kişiyseniz o büyüklüğünde krep bohçası hazırlayın. . Konusunda bohçaları sıralayın. Üzerine sana yağ ile testis sarısı sürün. Yetersiz dalga fırında ısıtın Servis tabağına tavada küsurat malzemenin suyundan az buçuk koyup üstüne bohçayı yerleştirin. Sıcak servis yapın.
İfadelerEmoticon