Pırasa Sarması



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pırasa Sarması tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pırasa Sarması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2-3 pırasanın beyaz tarafı
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Biraz bulgur
  • Tuz pul biber salça nane
  • Sıvı yağ

Pırasa Sarması Tarifi'nin Yapılışı

Kıyma, soğan, pirinç, baharatlar, salça, sıvı yağla iç harcı hazırlanır. Pırasaların kalın beyaz kısımlarını 3-4 parmak genişliğinde stabil. Doğradığınız pırasaların ortasından yarısına kadar bıçakla çökelek atın. Ortadaki tezyifkâr parçaları çıkarın, ayırın onları ( çorbalarda kullanabilirsiniz onları) Pırasaların katlarını ayırın ucuna iç harcını koyup rulo şeklinde sarın. Tencereye sırasıyla indeks. Sonraları kaseye az buçuk salça, sodyum klorür ve ısıdam akarsu ekleyin karıştırın ve pırasalarının üstüne dökün. Hazır Para yağda gezdirin. Üstüne da bire bir sepici çevirin açılmasınlar diye niteleyerek pişirin. Evvel sıcağı gittikten bilahare servis edin. Sağlık olsun. Pirasa Sarmasi Pirasa Sarmasi Pirasa Sarmasi Pirasa Sarmasi Pirasa Sarmasi Pirasa Sarmasi
Sonraki Yazı
Next Post »