Karnıyarık Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnıyarık Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karnıyarık Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Maydanoz
  • Salça
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
Süslemek için
  • Domates
  • Biber
Sosu için
  • Salça
  • Su

Karnıyarık Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları alaca şekilde soyup fire saat tuzlu suda bekletiyoruz. Berbat yağda kızartıyoruz. Soğanları küçük banal doğrayıp salça ile kavuruyoruz. Kıymayıda arttırma ettikten sonradan maydanozları üstelik ekliyoruz. Baharatları dahi koyduktan sonraları 10 dk pişiriyoruz. Kızarttığımız patlıcanların ortasını açarak yaptığımız çöz harcı dolduruyoruz. Üzerine domates ve biber dilimliyoruz. Salçayı suda eriterek. Tepsiye döküyoruz. 180 basamak fırında 15 an pişiriyoruz. AFIYET OLSUN. Eşim çokk sevdiği için haftada 1 defa kategorik yaparım.
Sonraki Yazı
Next Post »