Ekşi Kulaklı Krep

3 yemek kaşığı margarin Kalık akarsu bardağı su 1 akarsu bardağı süt 2 sayı testis 1,5 su bardağına andıran un Az bağlam yaraşmayan kulak (kuzu kulağı) 1 akarsu bardağı rendeli kaşar peyniri 1 behre Karabiber 1 sehim Tuz Yöntemsiz kulakları detaylı detaylı zulüm ve eksiksiz malzemeleri çırpma kabına ekleyip teltiksiz arkaç gelinceye kadar fena hâlde çırpın. Krep tavanıza çokça bir iki miktarda margarin koyup tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan tıpkısı kepçe alıp tavanızın ortasına dökün. Tavanızı sağa sola debi ettirerek krebin parçalanmamış tavaya yayılmasını sağlayın. Sunturlu pişip krep tavadan ayrılınca özge yüzünü çevirip pişirin. Bu işlemleri krep harcınız bitene kadar devam edin. Daha sonradan krepleri pasta sarıp dimleyerek servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »