Domates Soslu Çöplüce Otlu Krep

3 adet husye 1,5 akarsu bardağı benzen 1,5 su bardağı un 25 gram margarin 300 gram tavuk sine eti 100 gram çöplüce otu 100 gram mantar hastalığı 1 nüsha soğan 2 diş sarımsak 1 akarsu bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 öz kaşığı sodyum klorür, karabiber 5 sayı domates 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı margarini tavada ısıtın. Piyazlık doğradığınız soğanları ilave edip biraz an kavurun. 1 diş tafsilatlı kıyılmış sarımsak ile jülyen doğradığınız tavukları ekleyin ve gelişigüzel kavurmaya bitmeme edin. Tavuklar pembeleştikten sonraları etraflı doğradığınız mantarları ve çöplüce otunu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Biraz an henüz karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alın. Genç domates sos için, dörde böldüğünüz domatesleri sarımsak, domates salçası, tuz ve karabiberle birlikte rondodan geçirerek püre haline getirin. Margarini tavada ısıtın. Rondodan geçirdiğiniz karışımı tavaya arttırma edip karıştırın. Sos suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Krep amacıyla, kurca kabına yumurtaları kırın. Sütü ve 1 yemek kaşığı margarini ekleyip çırpın. Unu de arttırma ettikten sonradan karıştırmaya bitmeme edin. Mütezayit yağ ile krep tavasını yağlayın. Yağlanan krep tavasına kepçeyle krep hamurunu dökün ve pişirin. her bir krep hamurunun arasına tavuklu harçtan ekleyip kaşar peyniri serpin. İkiye katlayın. Domates sosu ile servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »