Diyarbakır Usulü Yaprak Sarma

Diyarbakır Usulü Yaprak Sarma Tarifi'nin Malzemeleri

  • 600-700 gram üzüm yaprağı
  • 500 gram osmancık pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı pul biber ve isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/1 karabiber
  • 1-2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 tane domates
  • 1 tane sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı sumak(ılık suyun içinde bekletilecek)

Diyarbakır Usulü Yaprak Sarma Tarifi'nin Yapılışı

Hep malzemeler ayrımsız kaba alınır, iyice harmanlanır. Doğranacak malzemeler detaylı detaylı detaylı doğranır. Sarmalar satılırken sumak suda bekletilir. Sarma işlemi bittikten sonradan sumak suyu bire bir süzgeç yardımı ile tencereye eklenir ve bire bir hisse tuz üstünde gezdirilir kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonradan 25-40 dakika pişme süresi verilir tabii pirinç türünüze bakarak değişken bu pişme süresi. Piştikten bilahare içindeki su süzülür. Süzmez iseniz akarsu sarmaları lapa yapar. Şimdiden esenlik olsun☺️ Diyarbakır Usulü Yaprak Sarma

İfadelerEmoticon

:)
:(
=(
^_^
:D
=D
=)D
|o|
@@,
;)
:-bd
:-d
:p
:ng