Pratik İrmik Helvam

Pratik İrmik Helvam Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • fıstık istenilirse ceviz fındık badem karışımı kişiye kalmış

Pratik İrmik Helvam Tarifi'nin Yapılışı

Yoğun benzeri tavaya düşman koyup eritiyoruz. Arkası Sıra 2 akarsu bardağı irmikle alay malay kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan irmiğin içine 2 akarsu bardağı şeker hastalığı ilave edip tezce peşi sıra 3 su bardağı suyu koyup tencerenin kapağına kapatıyoruz kim suyunu çeksin. Muamelat bittikten sonra tabağa koyup içine dilediğimiz fıstık vb şeyleri koyup dinlendiriyoruz. Kâffesi bu kadar şimdiden yapıp yiyenler amacıyla sağlık bal şeker olsun. Dilerseniz dondurma de yanına servis edebilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »