Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlış

Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlış Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı un
KREMASI İÇİN;
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yumurta sarısı
SOSU İÇİN;
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlış Tarifi'nin Yapılışı

Aynı yumurtamızın sarısını ayırıp kalanını kurca kabına alalım, toz şekeri da ekleyip mikserle köpürene büyüklüğünde çırpalım. 1 kaşık unu koyduktan sonraları kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım. İki kaşık unu de ekleyip çırpmaya bitmeme edelim. Yağlanmış fırın kabına karışımımızı dökelim. Başlangıçta ısıtılmış 180 aşama fırında pişirelim. Krema üzere; sütü tencereye dökelim. ( 1 lt den biraz bir iki süt kullanmamız üstelik ehliyetli olacaktır, kullandığımız pişirme kabının büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz, kamu 1 lt den korkulu kremalı olabiliyor. ) Unu, türap şekeri, sulu zırtlak rendesi, haya sarısı arttırma edelim karıştırarak pişirmeye başlayalım. Göz ayn olup kıvamı olana büyüklüğünde pişirmeye devam edelim. Fırından çıkan kekin önceki sıcaklığı çıkınca kremayı üzerine dökelim. Sosu için; suyu tencereye koyalım Kakaoyu ve toz şekeri ekleyelim çırpma teliyle karıştıralım. Kıvamını kandırmak üzere nişastayı suda eritip ekleyelim. Kıvamı olana kadar çırpmaya devam edelim. Kıvamı olunca tatlımızın üzerine gezdirerek dökelim. Esenlik olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »