
Pilav için;
- 5 su bardağı pirinç(uzun)
- 3 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Toz zerdeçal
Üzeri için;
- 500 gram kuşbaşı et(haşlanmış)
- 1 su bardağı nohut çekirdeği (haşlanmış)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet irice kuru soğan
- Tuz

Önceden pirinçlerimizi 3 litre yunak suda kaynatıp 1 iptal yemek kaşığı sodyum klorür ekleyip cemi pişmeden biraz dirice ocaktan alıyoruz ve süzüyoruz. Benzeri kapta yumurtalarımızı çırpıp birazda içine pişen pirinçten katıyoruz(3 yemek kaşığı).
Sonraları bu yumurtayı semirtilmiş ve iri tencereye döküp dağıtmadan pişmesini sağlıyoruz. Piştikten sonra konusunda hazırladığımız pirinçi bire bir itmam döküp arasına toz hint safranı serpiyoruz baştan düğü döküp zerdeçal serpiyoruz ve yeryüzü üstten hasım kızdırıp döküyoruz ve bunaltıcı ateşte demlenmeye bırakıyoruz. Apayrı bi tencerede yağ koyup soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kızartıyoruz soğanlar adamakıllı kızardıktan bilahare konusunda haşlanmış yoz-oldukça doğranmış etleri atıp kızartıyoruz sunma sonda pişmiş(haşlanmış) nohut çekirdeklerini ekleyip sodyum klorür serpip noksan su bardağı et suyundan döküp kaynamaya bırakıyoruz, suyu çekilip yağı kaldığı ahit altını kapatıyoruz.
(Sakim saat demlenmeden sonradan pilavında altını kapatalım. )
Afiyetler olsunn!
İfadelerEmoticon