
- 8 tane küçük boy dolmalık biber
İç malzemeler ;
- 1 tane kuru soğan ( yemeklik doğranacak )
- 1. 5 su bardağı pirinç
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir tane büyük domates ( küçükse iki tanede doğranabilir)
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Limon tuzu

Dolmalık biberlerin kapak kısmını bıçak sayesinde ayırıyoruz. Amma bunları atmıyoruz.İşlem bitiminde kap namına kullanacağız.İç malzemeler kısmındaki malzemeleri karıştırıp dolmaları dolduruyoruz. Tencereye dizip konusunda tıpkısı kase salçalı akarsu ve limon tuzu serpiştiriyoruz. 5 – 6 çıngı elan sonrada üzerini geçecek büyüklüğünde sıcak akarsu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Esenlik olsun.
İfadelerEmoticon