Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Cevizli Ev Baklavası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 bardak yoğurt süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • Yarım fincan sirke
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • 1 paket nişasta
  • Yarım kilo tereyağ
  • Yarım kilo ceviz içi
Şerbeti için
  • 7 bardak şeker
  • 5 bardak su

Cevizli Ev Baklavası Tarifi'nin Yapılışı

Malzemeleri karıştırıyoruz ve töz yapıyoruz yaptığımız hamuru ceviz büyüklüğünde 64 parçaya bölüyoruz .Önce 18 parçayı nişasta ile kete büyüklüğünde açıyoruz aralarına nişasta konuluyor sıkışık konulup merdane ile bir tane parça haline getiriliyor. 18 18 28 olacak şekilde üçe böleriz hamuru önce 18 i pazı yerine açıp yufka haline getirir ceviz serperiz ikinci 18 tane bezeyi da açarak çerden çöpten haline getirip ceviz serpiyoruz üçüncü kendisine bezeyi 28 kıvılcım gelecek şekilde eften püften şeklinde açarak ceviz serpiyoruz sonraları üst üste koyuyoruz fire kilo tereyağını eritiyoruz sonraları tepsideki yufkaları baklava şeklinde kesiyoruz gösteriş oranı size eskimiş tereyağını kestiğimiz baklava tepsisi konusunda yayarak döküyoruz önceleri ısıtılmış 170 mertebe fırında 1 saat pişiriyoruz tepsiyi fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz sonraları şerbetini güzel kaynayıp erittikten bilahare sulu zırtlak üstelik sıkarak konusunda ekleyip baklava üstüne döküyoruz soğumaya bırakıyoruz bire bir gece bekletip sabahleyin servisleyebilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »