FIRINDA KUZU Tarifi Nasıl YapılırYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün sizlere fırında kuzu tarifi vereceğiz


Etlerinin içinde fırında kuzunun yeri bambaşka. Damaklarınız da kalacak bu lezzeti sizlerle paylaşıyoruz.


FIRINDA KUZU


Malzemesi:


2 kuzu kolu


1 çorba kaşığı yağ


1 bardak yoğurt


1 fincan un


1 kaşık salça,


8 bardak su,


2 baş soğan,


2 defne yaprağı, tuz.


Yapılışı: Bir tencereye yoğurt, un, salça, su konarak telle iyice çırpılır, içine soğanlar bütün olarak ilave edilip ateşe konup bir taşım kaynatılır.


Sonra ateşten alınır, iki kuzu kolu iyice yıkanıp bir tencereye yerleştirilir.


Üzerine yoğurtlu karışım dökülür, tuzu serpiştirilir ve tencere ateşe konur. 15 saat eder pişene kadar kaynatır. Pişen et bir tepsiye alınır. Tencerede kalan suyun bır kısm, tepsiye dökülür. Fırında etin üzeri kızartılır Üzerine tepsiden salça sürülerek sıcak olarak servis yapılır.




FIRINDA KUZU Tarifi Nasıl Yapılır
Sonraki Yazı
Next Post »