Börülce Çorbası Tarifi Nasıl YapılırYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün sizlere Börülce Çorbası tarifi vereceğiz


Şimdiden tüm takipcilerimize afiyet olsun


Malzemesi:


250 gr. börülce


200 gr. un


300 gr. koyun eti


1 baş soğan


3 yumurta,


4 adet keçi paçası


I çay kaşığı tarçın


1 çorba kaşığı margarin


tuz


karabiber


yeteri kadar domates salçası.


Yapılışı:


Paçalar temizlenip bol su ile pişirilir. Un üç yumurta ve ılık su ile yoğrulur.


Bir merdane yardımı ile ara sıra un serperek açılır. Elde edilen yufka 2×3 santim, tırtıllı parçalara kesilir.


Bu parçalar 1 saat kurutulur. Diğer taraftan makarna gibi kaynar tuzlu su hazırlanır, kuruyan parçalar haşlanır. Sonra suyu süzülüp bir kenarada bekletilir.


Toprak güvece yağı, ince doğranmış soğanı koyup kap ateşe oturtulur. Tahta bir kaşıkla soğan kavrulur. İnce doğranmış ve iyice yıkanmış et katılır. Etler de karıştırılarak kavrulur. Etler kavrulunca suda erimiş domates salçası katılır. Bir gece önceden ıslatılmış börülcelerin suyu süzülür, börülce, karabiber, tarçın güvece katılır, paçanın suyundan börülceler pişince, kemikleri ayrılmış paçaları ve haşlanmış hamurlar katılır. Tuzunu da serptikten sonra, bir taşım daha kaynatılır. Suyu az geldi ise paça suyundan ilave edilebilir. ,


Güveç tencerelerde yemek yaparken, ortanın altında kısık ateşte pişirmek gerekir. Ağır ateşte pişen yemek daha lezzetli olur.




Börülce Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır
Sonraki Yazı
Next Post »