Fatih Sarma Tarifi
Merhaba Tryemek Tarifcileri
Bugün Sizlere Fatih Sarma Tarifi vereceğiz
Fatih sarma biraz baklavayı da andırsada baklava değil ayrı bir tatlıdır.
Fatih feth eden anlamına gelir galiba bu tatlıda gönüllerimizi feth ettiği için bu ismi almış
Şimdiden tüm okurlarımıza Afiyetler Olsun
4 adet yumurta
400ml(yaklaşık bir su bardağına tekabül ediyor) toz şeker
2 bardak un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı bal
İç Harç için Malzemeler
400ml(yaklaşık 2 su bardağı) iri doğranmış ceviz
Şerbeti için Malzemeler
400ml(yaklaşık 2 su bardağı) su
300ml(yaklaşık 1,5 su bardağı) toz seker
Üzeri için Malzemeler
Ceviz
Şerbeti yapımı için;
Su ile şekeri tencereye alın ve kaynatın. Kıvamı almaya başladığında soğumaya bırakın.
Keki için;
Yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, seker, un, vanilya, kabartma tozunu bir kaba koyup 10 dakika yüksek hızda mikserle çırpın.
Fırın kabınıza yağlı kağıt serin üzerini 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın ve harcınızı yayın.
Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Hafif kızarabilir ama sertleştirmeyin.
Fırınımız’dan çıkınca, üstüne soğuk şerbetin bir kısmını kepçe ile dökerek yumuşatın.Sadece nemlensin.
Hamurumuzun üst tarafına önce balı sürün ve hemen sonra cevizleri serpin.
Kısa kenarından her yeri eşit(düzgün) bir rulo yapın.
Geriye kalan şerbeti üstünden ve yanlarından dökerek ıslatın.
Üstünü cevizle süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun
Fatih Sarma Tarifi,Nasıl Yapılır
İfadelerEmoticon