Fatih Sarma Tarifi,Nasıl YapılırYemek Tarifleri



Fatih Sarma Tarifi


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün Sizlere Fatih Sarma Tarifi vereceğiz


Fatih sarma biraz baklavayı da andırsada baklava değil ayrı bir tatlıdır.


Fatih feth eden anlamına gelir galiba bu tatlıda gönüllerimizi feth ettiği için bu ismi almış


Şimdiden tüm okurlarımıza Afiyetler Olsun


Fatih Sarma Malzemeleri

4 adet yumurta

400ml(yaklaşık bir su bardağına tekabül ediyor) toz şeker

2 bardak un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı bal

İç Harç için Malzemeler

400ml(yaklaşık 2 su bardağı) iri doğranmış ceviz


Şerbeti için Malzemeler

400ml(yaklaşık 2 su bardağı) su

300ml(yaklaşık 1,5 su bardağı) toz seker


Üzeri için Malzemeler

Ceviz


Şerbeti yapımı için;

Su ile şekeri tencereye alın ve kaynatın. Kıvamı almaya başladığında soğumaya bırakın.


Keki için;

Yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, seker, un, vanilya, kabartma tozunu bir kaba koyup 10 dakika yüksek hızda mikserle çırpın.


Fırın kabınıza yağlı kağıt serin üzerini 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın ve harcınızı yayın.


Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Hafif kızarabilir ama sertleştirmeyin.


Fırınımız’dan çıkınca, üstüne soğuk şerbetin bir kısmını kepçe ile dökerek yumuşatın.Sadece nemlensin.


Hamurumuzun üst tarafına önce balı sürün ve hemen sonra cevizleri serpin.


Kısa kenarından her yeri eşit(düzgün) bir rulo yapın.


Geriye kalan şerbeti üstünden ve yanlarından  dökerek ıslatın.


Üstünü cevizle süsleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun





Fatih Sarma Tarifi,Nasıl Yapılır
Sonraki Yazı
Next Post »