Merhaba Tryemek Tarifcileri
Bugün sizlere ev baklavası tarifi vereceğiz
Artık dışarda baklava için para vermenize gerek kalmayacak çünkü kendi baklavamızı kendimiz yapıyoruz
Şimdiden Tüm Tryemek Tarifcilerine Afiye Olsun
EV BAKLAVASİ
Hamuru icin;
Yarım çay bardağı soda
Yarım çay bardağı sut
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
Yarım pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında olmasını öneriyoruz. )
Ici icin ;
1,5 su bardağı iri dövulmus ceviz
2 ymk kasığı toz seker
Hamuru açmak icin nişasta ( buğday veya mısır unu farketmez ikiside olabilir )
Şerbeti icin ;
5 su bardağı seker
4 su bardağı su
1 ymk kasığı limon suyu
Üzeri icin ; 400 gr tereyağı Yada margarin
Hazirlanilisi;
tüm malzemeleri Derince bi kaba koyup hamuru yoğurun ve 1 saat boyunca dinlendirin. Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya bölüp her bezeden 5 adet beze olmak üzere toplam 20 beze hazırlayın. Tek tek nişastaya bulayıp tabak büyüklüğünde açıp 5’er 5’er ust üste dizin yalnız her katın arasına bolca nişasta dokun böylece buyuk bi sekilde açarken katları yapismayacaktir. Ilk beşerli gurubu alıp hepsini ust üste acmaya başlayın tepsinin boyutunda açtıktan sonra erittiginiz tereyağınızdan sürdüğünüz tepsinize yerleştirin daha sonra biraz da yerleştirdiğiniz hamurun uzerine dokun her tarafa sürülmesi icin fırça yardımıyla Yada elinizle her tarafa yayın ikinci beşli gurubuda aynı sekilde açtıktan sonra onuda tepsinize yerleştirin yalnız buyuk olursa kenarlarından kesip icine katın hamurunu 10 kat dizildikten sonra ceviz ve şekerle yaptığınız karışımın tamamını dokun daha sonra diğer 10 katida aynı sekilde açıp yerleştirin. Istediğiniz sekilde kesip tereyağını tamamen üzerine dokun yalnız her yerine sürülmesine dikkat edin ( kalan butun tereyağı uzerine dökmeden once kaynatip üzerindeki köpüğü alıp o sekilde dokun baklavanin uzerine )
200 derece işitilmis fırına yerleştirin üzeri hafif kızarmaya başlayınca fırının ayarını 170 dereceye getirin bölece yavaş yavaş pişeceği icin citir citir olacaktır.baklava soguduktan sonra şerbeti hazırlayıp hemen uzerine dokun kaynar olması lazım ( birinin soguk birinin sıcak olmasına dikkat edin ) afiyet olsun
EV BAKLAVASI Nasıl Yapılır Tarifi
İfadelerEmoticon