İskender Tarifi YapılışıYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek tarifcileri


Bugün Sizlere mükemmel bir Bursanın Meşhur İskender tarifi vereceğiz


Şimdiden Afiyet Olsun


Malzemeler


  • 400 gr doğranmamış dana eti

  • Sosu için;

  • 1 bardak süt

  • Orta boy soğan

  • 2 yemek zeytinyağı

  • 1 tek sarımsak

  • 1 tutam kekik

  • 1 tutam yenibahar

  • 1 tutam karabiber

  • 1 tutam toz pul biber

Salça sosu için;


  • 1 yemek salça

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 tutam kekik

  • 1 tutam pul biber

Tabanı için;


  • Pide

Üzerine;


  • Tereyağı (istenildiği kadar)

Hazırlanışı


İlk olarak etleri ince ince döner şeklinde keselim. (buzluyken çok daha kolay dilimleyebilirsiniz) daha sonra sosumuzdaki malzemeleri hazırlayalım. Soğan ve sarımsağı rendenin olabilidiğince küçük tarafından rendeleyelim. Kalan malzemeleri de ekleyip etlerin üzerinde gezdirelim. Bu işlemi gündüz veya bir günden önceden yapalım.

Tavaya küp küp doğranmış ekmekleri ekleyelim.Kıtırımsı olana kadar kızartalım. (yağsız) Ayrı farklı bir tavada sıvı yağ ile etlerimizi kızartalım. Çabuk pişecektir. İki tarafının da kızarması yeterli. Çok kurutmadan kızartalım. Bu arada salça sosunu hazırlayalım salça ve tereyağını tavada kızartalım. Sonra az az su ilave ederek sosu açalım. Tabağın altına ekmekleri üstüne etleri onun üstüne de salça sosunu en üstede kızarmış tereyağını dökelim. Afiyet olsun.


Not; Etlerde istenilen incelik yakalanamadıysa soslama işleminden sonraya yani kızartmak için tavaya alırken bardağın arkasıyla vurarak inceltebiliriz.




İskender Tarifi Yapılışı
Sonraki Yazı
Next Post »