Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır,TarifiYemek Tarifleri


Elmalı Kurabiye Tarifi


Merhaba Tryemek tarifcileri


Bugün Sizlere Elmalı Kurabiye tarifi vereceğiz.


Şimdiden Afiyet Olsun


Malzeme Listesi:


  • 1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalı)

  • 1 adet yumurta

  • 125ml(yaklaşık 1 çay bardağı) süt

  • 125ml(yaklaşık 1 çay bardağı) şeker

  • 125ml(yaklaşık 1 çay bardağı) şekeri

  • 1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)

  • 1 Paket kabartma tozu

  • Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )

  • Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:

  • 3 adet orta boy elma

  • 125ml(yaklaşık 1 çay bardağı) ceviz içi veya fındık içi

  • 1 Çay kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı şeker kullanacağız

Nasıl Yapılır:


  • Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu  çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ateşten aldıktan sonra tarçını üstüne ekleyin.

  • Hamuru hazırlamak için büyük ve geniş bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ekleyip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla karıştırın.

  • Hemen sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

  • Hamuru 5 ayrı parçaya bölün. Parçalardan birini 30 cm civarında açın, ve sekize bölün. Kenarlarına 1 tatlı kaşığı harçtan koyun ve uçtan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemleri yapın.

  • İlk Olarak 150 derece fırında 20-25 dk.Daha Sonra ise 175 derecede çok az pembeleşinceye kadar fırınlayın. Soğumaya başladıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

  • Not: Hamuru açarken fazla kalın açmamaya çalışın kullanılan kabartma tozu ile de fırında şişmektedir. Onu göze önünde bulundurarak yaklaşık olarak 2-3mm kalınlığında açınız.


Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır,Tarifi
Sonraki Yazı
Next Post »