Vişneli Muhallebili KadayıfYemek Tarifleri


Vişneli Muhallebili Kadayıf


Malzemeler:

250 gr kadayıf

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı ceviz

Biraz sıvıyağ


Muhallebisi için :

2 kaşık nişasta

2 kaşık pirinç unu

2 tane yumurta sarısı

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker


Arasına koymak için :

Vişne reçeli


Tarifi :


Muhallebi için olan bütün malzemeleri iyice çırpın ve orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca iki dakika pişirip altını kapatın.

Yağı , kadayıfı, şekeri ve cevizi tavaya alın orta ateşte karıştırarak kavurun.

Bardağınıza sırası ile , bir kaşık kadayıf,

bir kepçe muhallebi , bir kaşık vişne reçeli, tekrar bir kepçe muhallebi, tekrar bir kaşık kadayıf koyun ,kiraz şekeri ile süsleyin.

Soğuduktan sonra dolaba kaldırın, iki saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun




Vişneli Muhallebili Kadayıf
Sonraki Yazı
Next Post »