Malzemeleri:
Hamuru için:
1 kg un
5 tane yumurta
Tuz
Su
İç harcı için:
1 kg kıyma
2 tane soğan
Sıvı yağ veya tereyağı
Yarım kaşık salça
Pulbiber karabiber
Maydanoz
Arasına sürmek için:
Sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Önce iç harcını yapın , soğanı kavurun kıymayı ilave edin , kıyma kavrulunca salça ve baharatları ilave edin beş dakika kadar daha kavurun, maydanozu ilave edin ve harcınız hazır.
Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yapın, on tane beze hazırlayın , on dakika dinlendikten sonra börek yufkası kalınlığında açın , tuz atğınız bol suda bir dakika haşlayıp , soğuk suya alın sonra kurulayıp yağladağınız siniye yerleşterin, her katını hafiften yağlayın , beş yufkayı yerleştirdikten sonra iç harcını koyun kalan yufkalarıda aynı şekilde yerleştirin ve ocakta durmadan çevirerek 20 dk kadar çevirerek pişirin, başka bir sini yardımı ile çevirin ve diyer yüzünüde aynı şekilde pişirin. Afiyet olsun
Sinide Kıymalı Su Böreği
İfadelerEmoticon