Sinide Kıymalı Su BöreğiYemek Tarifleri


Sinide Kıymalı Su Böreği

Malzemeleri:

Hamuru için:

1 kg un

5 tane yumurta

Tuz

Su


İç harcı için:

1 kg kıyma

2 tane soğan

Sıvı yağ veya tereyağı

Yarım kaşık salça

Pulbiber karabiber

Maydanoz


Arasına sürmek için:

Sıvı yağ ve tereyağı karışımı


Önce iç harcını yapın , soğanı kavurun kıymayı ilave edin , kıyma kavrulunca salça ve baharatları ilave edin beş dakika kadar daha kavurun, maydanozu ilave edin ve harcınız hazır.

Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yapın, on tane beze hazırlayın , on dakika dinlendikten sonra börek yufkası kalınlığında açın , tuz atğınız bol suda bir dakika haşlayıp , soğuk suya alın sonra kurulayıp yağladağınız siniye yerleşterin, her katını hafiften yağlayın , beş yufkayı yerleştirdikten sonra iç harcını koyun kalan yufkalarıda aynı şekilde yerleştirin ve ocakta durmadan çevirerek 20 dk kadar çevirerek pişirin, başka bir sini yardımı ile çevirin ve diyer yüzünüde aynı şekilde pişirin. Afiyet olsun


 




Sinide Kıymalı Su Böreği
Sonraki Yazı
Next Post »