Şeker LokmasıYemek Tarifleri


Şeker Lokması


Hamur malzemeleri:

1 tane yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı su

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı karar un



Şerbeti için :

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limon suyu


Açmak için :

Nişanta ve un karışımı


Arasına koymak için : ceviz


Kızartmak için : Sıvı yağ


Tarifi:

Önce şerbeti yapın, sekeri ve suyu beş dakika kaynatın sonra limon suyunu ilave edip üç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamından bir hamur yapın , 10 eşit parçaya ayırın , bezeleri 10 dk dinlendirin.

Sonra açabildiğiniz kadar ince açın, yufkayı on santim genişliğinde ortasına kadar bükün,

yaklaşık on santim aralıklarla cevizleri koyun ve yufkanın diyer yarısını üzerine bükün.

Sonra cevizlerin aralarında kalan boşlukları sıktırın, sıktığınız yerleri bıçakla kesin ,yanlarını tekrar sıkıştırın ve kızartın.

Kızaran tatlıları soğuk serbete atın, iki dakika şerbette bekletip alın. Afiyet olsun





Şeker Lokması
Sonraki Yazı
Next Post »