Şeker Lokması
Hamur malzemeleri:
1 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı karar un
Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Açmak için :
Nişanta ve un karışımı
Arasına koymak için : ceviz
Kızartmak için : Sıvı yağ
Tarifi:
Önce şerbeti yapın, sekeri ve suyu beş dakika kaynatın sonra limon suyunu ilave edip üç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamından bir hamur yapın , 10 eşit parçaya ayırın , bezeleri 10 dk dinlendirin.
Sonra açabildiğiniz kadar ince açın, yufkayı on santim genişliğinde ortasına kadar bükün,
yaklaşık on santim aralıklarla cevizleri koyun ve yufkanın diyer yarısını üzerine bükün.
Sonra cevizlerin aralarında kalan boşlukları sıktırın, sıktığınız yerleri bıçakla kesin ,yanlarını tekrar sıkıştırın ve kızartın.
Kızaran tatlıları soğuk serbete atın, iki dakika şerbette bekletip alın. Afiyet olsun
Şeker Lokması
İfadelerEmoticon