Tepsi MantısıYemek Tarifleri


Tepsi Mantısı

Bir tepsi için

Hamuru :

300 gr un

1 tane yumurta

Tuz

Su ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın,15 dk dinlendirin sonra resimdeki gibi açın ve kesin…

İç harcı:

150 gr kıyma

1 tane soğan

Kırmızı toz ve pul biber ,karabiber

Maydonoz

Tuz, soğanı rendeleyin ve bütün malzemeleri karıştırın ,kestiğiniz karelerin ortasına yetlestirin ve mantınızı sekildeki gibi sıkıp yağladığınız tepsiye dizin sonra tepsiyi ocağın üzerine alın ve mantıların altını hafif kızartın sonra üzerine kaynamış su dökün ve pişirin…

Biraz soğuyunca üzerine samısaklı yoğurt dökün en son salçalı sos ile servis yapın arzuya göre sumak kullanabilirsiniz

Salcalı sos için:

Sıvı yağ ve tereyağ karışımı

1 kaşık salça

Kırmızı biber

Salçayı yağda hafif kavurun ,biberi ilava edin ve biraz soğuk su ile açın….Umarım beğenirsiniz afiyet olsun…

 




Tepsi Mantısı
Sonraki Yazı
Next Post »