İçli KöfteYemek Tarifleri


MALZEMELER (dış hamuru için)

1 kg ince bulgur

1 yumurta

1 su bardağı irmik

1 su bardağı (tel şehriye )

1yk un

1yk biber salçası

tuz,karabiber

İÇ HARCI

1kg kıyma

5 orta boy soğan

1 su bardağı kırılmış ceviz içi(isteğe bağlı)

karabiber,tuz pulbiber,çok az kimyon

yarım demet maydanoz(isteğe bağlı)

125 gr margarin

YAPILIŞI..

Öncelikle içli köftemizin iç harcını hazırlayalım: Uygun bir tencerede margarini eritip kıymayı, küçük küçük kestiğimiz soğanları ,baharatları ekleyip pişirelim.Kırılmış cevizleri ekleyip soğumaya bırakalım. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğumasını bekleyelim.(soğuması köftenin doldurulması için işimizi çok kolaylaştıracaktır.)Dışı için ise, bulgurların üstünü geçene kadar sıcak su ilave edelim. (Tel şehriyeyi bir kabın içerisinde sıcak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar ıslatalım ). Daha sonra bir tepsi içinde aynı çiğ köfte yoğurur gibi tüm malzeme macun kıvamına gelene dek iyice yoğuralım.(Özellikle içli köfte yapımında yeni olanların şehriyeyi mutlaka kullanmasını tavsiye ederim) Bu işlem yapılırken yanınızda içi su dolu bir kap bulundurmanız gerekir. İlk denemelerinizde yoğurduğunuz karışımdan daha iyi bir sonuç almak için mutfak robotundan da geçirebilirsiniz. Köfteleri hazırlamak için, dış harcından cevizden daha iri büyüklükte toplar koparıp yuvarlak hale getirelim.

Sonra parmaklarınızı kullanarak tek taraftan içini oyup bir kaşık yardımı ile iç malzemesinden koyup ellerinizi ıslatarak köfteleri kapatalım. Eliniz alışana kadar ilk denemelerinizde daha büyük köfteler de yapabilirsiniz. Maharet dış kısmının ince

olmasındadır.(Buna dikkat edin)Hazırladığımız köfteleri ister suda haşlayarak, isterseniz yağda kızartarak sunum yapabilirsiniz.. AFİYET OLSUN..




İçli Köfte
Sonraki Yazı
Next Post »