Rende KurabiyeYemek Tarifleri


Rende Kurabiye


Malzemeler:

Hamur için :

250 gr tereyağı

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 tane yumurta

2 kaşık pudra şekeri

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu



İç harcı için :

1 su bardağı istediğiz bir reçel (ben portakal kabuğu reçeli kullandım)

1 su bardağı elma kompostosu (püre halinde olandan)


Üzeri için :

Pudra şekeri


Tarifi:

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın ve iki eşit parçaya ayırın.

Bir parçasını yağladığınız tepsiye elinizle düzleyin, iç harcı için olan malzemeri karıştırın ,humurun üzerine yayın.

İkinci parça hamuru üzerine rendeleyin ve 180 ° fırında pişirin.

Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin, istediğiniz şekilde kesin ve servis yapın. Afiyet olsun





Rende Kurabiye
Sonraki Yazı
Next Post »