HÜNKAR BEĞENDİ Yemek Tarifleri


HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER

4 TANE KÖZLENMİŞ BOSTAN PATLICAN

3 YKŞ TEREYAĞI

2 YKŞ SIVIYAĞ

2 YKŞ TEPELEME UN

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI KADAR RENDELENMİŞ KAŞAR

ET HARCI İÇİN

3OO GR KUŞBAŞI DANA ETİ

KARABİBER ,ÇOK AZ KİMYON,PULBİBER

1 YEMEK KŞ DAN AZ SALÇA(RENK VERMESİ İÇİN)

İSTEĞE BAĞLI (KURU SOĞAN,BİBER,DOMATES)BEN KULLANMADIM.

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE ETLERİMİZİ BASINÇLI BİR TENCEREDE YUMUŞACIK OLANA KADAR PİŞİRELİM.DAHA SONRA PİŞEN ETLERİMİZİ TAVAYA ALIP BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA BAHARAT TUZ VE SALÇAMIZI EKLEYİP 5 DK DAHA KAVURUP OCAKTAN ALALIM.

BEĞENDİSİ İÇİN

KÖZLEDİĞİMİZ PATLICANLARIMIZI DOĞRAMA TAHTASI ÜZERİNDE KÜÇÜK KÜÇÜK İYİCE KIYALIM.GENİŞ BİR TAVADA SIVIYAĞ VE TEREYAĞIMIZI KIZDIRIP İÇİNE UNUMUZU İLAVE EDİP KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM .PATLICANLARIMIZIDA İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDELİM(5 DK KADAR)SONRA SÜTÜMÜZÜ DE YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP SÜREKLİ KARIŞTIRALIM(KOYULAŞANA KADAR)KAŞAR VE TUZUNUDA EKLEYİP OCAKTAN ALALIM.SERVİS TABAĞIMIZA ÖNCE BEĞENDİMİZİ, DAHA SONRA HAZIRLADIĞIMIZ ETLERİMİZİ BEĞENDİMİZİN ÜSTÜNE KOYUP SERVİS YAPALIM.AFİYET OLSUN..




HÜNKAR BEĞENDİ
Sonraki Yazı
Next Post »