Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

  • Pandispanya için;
  • 4 adet yumurta
  • 1çay bardağı süt
  • 2çay bardağı şeker
  • 1, 5su bardağı un
  • 1paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
Kreması için;
  • 3su bardağı süt
  • 2çorba kaşığı nisasta
  • Yarim su bardağı toz şeker
  • 2çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1paket vanilya
Üzeri için;
  • Hazır çikolata sosunu tarife uygun pişirilir
  • Damla çikolata ,antep fıstığı, ceviz, vişne, böğürten vb.
  • İci için;
  • 2 adet muz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Pandispanya yapımı: Derin bire bir kabine süresince şeker alınır ,yumurtalar teker tekerlek kırılarak mikserle köpük köpük olana büyüklüğünde karıştırılır. Buda ortalama 5 6 dk büyüklüğünde. Konusunda sütü arttırma edip karıştırmaya devam edilir. Sonuç kendisine vanilya ,sodyum bikarbonat ve unu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edelim. Bütünleşene kadar karıştıralım. Şayet kim kıvamı size çokça etki geldiyse yarım yamalak su bardağı kadar un koyup karıştırabilirsiniz. Fırını 200° başlangıçta ısıtalım fırın tepsisinin içine besili kağıt serip kek karışımını tepsiye dökelim. Her yere bedel şekilde yayalım. Havasını ahzetmek üzere sert zemine ayrımsız birçok kat tepsinin tabanını vuralım. Fırında sayı farkı 8 dk pişirelim. Fırından fırına değişebiliyor tabiki üstelik. Eğin kızarana kadar. Ve altının pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkardığımız kekimizi sıcakken semirtilmiş kağıtla birlikte pasta şeklinde saralım ve öyle soğumaya bırakalım. Bu tam kremamızı yapalım. Krema yapimi: Tencereye tereyağ ve vanilya aut bilcümle malzemeleri koyup koyulaşana büyüklüğünde karıştırarak pişirelim .Kaynamaya başlayınca tereyağını koyalım eriyince ocağın üzerinden alıp vanilyasıni ekleyelim .İyice karıştırıp soğumaya bırakalım.Çikolata sosu:Amade çikolata sosunu arkasında yazan tarife göre pişirip soğutalım Pastanın yapılışı :Pişen kekimizin içine hazırlamış oldumuz kremayı guzelce yayalım kremadan konusunda devam etmek üzere da bir tutar ayıralım ve pandispanyanın ortasına muzları yerlesşirip damla çikolata serpip eli sıkı kibritçi saralım. Üzerinede kremamızdan sürüp çikolata sosumuzu dökelim dilediğimiz üzere süsleyelim
Sonraki Yazı
Next Post »