Mayalı Puf Pişi (Kabarması İçin Puüf Noktasıyla)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mayalı Puf Pişi (Kabarması İçin Puüf Noktasıyla) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Mayalı Puf Pişi (Kabarması İçin Puüf Noktasıyla) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 8 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Alabildiğince su (çok hafif ele yapışan bir hamur olacak )
  • Açmak için çok az sıvı yağ
  • Kızartmak için bol sıvı yağ

Mayalı Puf Pişi (Kabarması İçin Puüf Noktasıyla) Tarifi'nin Yapılışı

Merhaba ihvan sizlere içi tamamen pişmiş cesim kabaran kahvaltı içi süper benzeri pişi tarifi vereceğim; öncelikle unun ortasını açıp mayamızı şeker ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Henüz sonraları ılık suyumuzu kontrollü tıpkı şekilde döküp çokça belli belirsiz ele yapışacak benzeri nesep elde ediyoruz. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Fermantasyon işlemi bittikten sonraları koyu alelade ayrımsız tencereye yarısı büyüklüğünde likit yağ döküyoruz. Isınmasını beklerken elimizi ve tezgahımızı yağlayıp cevizden nazik parçalar alıp elimizle yazma şekilde açıp kötümser yağda iki tarafını pişiriyoruz. Kabarması üzere püf noktası; Hamurumuzun faziletkâr ateşte çarkıt yağa attıktan 2 saniye bilahare şipşak tersini çevirip antagonist üstünde gezdirdikten sonra kızarmasını bekliyoruz. Sonunda pişilerimiz puf puf oluyor içi da bilcümle pişiyor, afiyet olsun. Denerseniz fotolarınızı beklerim kardeş kardeş etki.
Sonraki Yazı
Next Post »