Hamsili Pilav



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamsili Pilav tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamsili Pilav Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo ayıklanmış hamsi
  • Mısır unu
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber, tuz, yeni bahar

Hamsili Pilav Tarifi'nin Yapılışı

Tavamıza soğan ve sarımsağımızı alıp zeytinyağında soteliyoruz, peşi sıra yıkanmış pirinçimizi koyuyoruz. Baharatlarımızı ekleyip 2 çamçak sıcak su ekleyip pişiriyoruz. Pilavımız az buçuk dallı güllü olacak. Espas geldi hamsiye; tavamızı yağlıyoruz. Hamsilerimizi mısır unu ve yüz karışımına sırtlarını bulayıp tavamızda duruluk kalmayacak şekilde sıralıyoruz. Üstüne belli belirsiz canlı kalık pilavımızı ekliyoruz. Hamsileri pilavımızın üzerine kapatıyoruz. Ocağın altını orta ateşte 10 dakika aynı yüzünü sonradan olumsuz çeviriyoruz 10 dakikada diğer tarafını pişiriyoruz. Esenlik olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »