Karnıyarık Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnıyarık Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karnıyarık Tarifi'nin Malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ kızartmak için

Karnıyarık Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları aleniyet küşayiş soyup tuzlu suda 15 dk bekletelim. Çıkarıp havluyla kuruyalım likit yağda rengi değişinceye kadar kızartalım. Biberide kızartalım. Sonraları soğanları, domatesleri ve sarımsağı teferruatlı yemeklik doğrayıp kıymayla beraber pişirelim. Patlıcanların üstünden bıçakla kesip ikiye ayıralım hazırladığımız kıymayı içine koyalım. Biberi dahi mufassal teferruatlı kesip düğüm şeklinden yaptım ben sizde isteğe bakarak suret verebilirsiniz. 200 derece başlangıçta ısıtılmış fırında 15 yada 20 dk arası pişirip fırından çıkaralım. Sağlık bal ve zeka olsun
Sonraki Yazı
Next Post »