Karnıyarık Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnıyarık Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karnıyarık Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 tane patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 domates
  • 1 biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1, 5 su bardağı su
Üzeri için;
  • Domates ve biber

Karnıyarık Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanın kabuğunu fasılalı namına soyuyoruz. Ortasını yarıp tuzlayıp acısını atması amacıyla kısaca sakat saat bekletiyoruz. Elan sonraları suyunu sıkıp kızartıyoruz. Kıymanın içine çokça beş altı hazır para yağ koyup suyunu çektiriyoruz. Suyunu çektikten sonra küp mikâp doğradığımız biberi atıp kavuruyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Domatesin kabuğunu soyup mikâp sarhoş doğrayıp kıymaya ekliyoruz. Suyunu çektirip kavuruyoruz. Ocağı kapattıktan sonradan karabiber ve maydanozu ekliyoruz. Patlıcanların içine hazırladığımız harcı koyuyoruz. Üzerini domates ve biberle süslüyoruz. Ayrımsız kapta salçayı çokça birkaç likit yağ ve haddinden fazla birkaç tuz ile kavuruyoruz. Kokusu çıktıktan sonraları suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayan salçalı suyu patlıcanların konusunda döküyoruz. 200 rütbe fırında 25 an kadar pişiriyoruz. Keyif olsun. :)
Sonraki Yazı
Next Post »