Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Elimin Lezzeti – Balık Tadında Patlıcan tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 kilo patlıcan
- İki bardak mısır unu
- Kızartmak için yağ
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patlıcanlar alacalı soyulup aynı parmak kadar doğranıp ortadan ikiye kesilir. Tek bekletmeden tuzlu suyla bu arada kaynatılır. Önceki esmer suyu çıkınca akarsu dökülüp baştan akarsu koyup. Biraz pişene büyüklüğünde pişirilir. Suyu süzülüp. Soğuması muhtemel. İki çamçak mısır ununa nakıs şekerli kaşığı sodyum klorür eklenip karıştırılır. Patlicanlar bulanıp balık dizer üzere dizilir. Kem çay bardağı hazır para yağ dökülüp iki taraflı kızartılır. Yunak servis yapılır.
İfadelerEmoticon