Peynirli Pide (Trabzon Diliyle Pipil)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Peynirli Pide (Trabzon Diliyle Pipil) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Peynirli Pide (Trabzon Diliyle Pipil) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • Yaş maya
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz
  • Ilık su (yoğurmak için)
  • Sıvı yağ (kızartması için)

Peynirli Pide (Trabzon Diliyle Pipil) Tarifi'nin Yapılışı

Unumuzu leğene döküyoruz, ortasını delik yapıp mayayı, kabartma tozunu ve tuzu koyuyoruz. yavaş yavaş mayayı mıncıklıyoruz ve suyumuzu dökerek yoğurmaya başlıyoruz. Cılk tıpkısı töz olması gerekiyor. üzerini aynı tepsiyle örtüyoruz sunma az bire bir saat kabarmasını bekliyoruz. Hamur kabardıktan sonradan ufak parçalar koparıyoruz, sıvı yağ yardımıyla elimizle açıyoruz, içine peynir koyup kapatıyoruz ve berbat yağda kızartıyoruz.
Sonraki Yazı
Next Post »