Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Zeytinli Poğaça tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun 

- 1 su bardağı soğuk süt
 
- 1 su bardağı ılık süt
 
- 1 paket yaş maya
 
- Yarım su bardağı toz şeker
 
- 1 su bardağı sıvı yağ
 
- Alabildiği kadar un
 
- Çekirdekleri ayıklanmış zeytin
 
- 2 tatlı kaşığı tuz
 
- 1 yumurta
 
- Susam ve çörek otu
 

Ilık sütün içine mayayı ilaveten kaşıkla karıştırıp erimesini sağlayın. Hamuru yoğuracağınız kaba bu karışımı dökün. Konusunda itici benzen, türap şeker, hazır para yağ ve tuzu ekleyip karıştırın. yavaş yavaş un arttırma ederek kulak memesi yumuşaklığında bir soy elde edene kadar yoğurun. Kabın kapağını kapatarak mayalanmaya bırakın. (Bölüm ısısında ortalama 30 zaman)
Mayalanan hamurdan iri kamet ceviz kadar parçalar koparın, elinizde hafifçe açtırarak içine zeytin ilaveten yuvarlayın. Yağlamış olduğunuz fırın tepsinize poğaçaları endeks konusunda testis sürün. Gato otu ve susam ilaveten başlangıçta ısıtılmış 180 rütbe fırında vücut kızarana kadar pişirin.
Ben benzeri tarifi kullanarak peynirli ve sosisli da poğaçalar yaptım onlarda haddinden fazla adamakıllı oldu. Denemenizi başvuru ederim.
	
		
			
 
İfadelerEmoticon