Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4-5 damla limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin;
  • Yumurta akı
  • Susam

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaların birinin hep diğerinin ise akını ayırıp (cisim amacıyla) un dış umum malzemeleri yoğuruyoruz, henüz sonradan un sodyum bikarbonat ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında ana elde ediyoruz. Daha sonra oklava yahut merdane sayesinde açıyoruz kalıplar ile model veriyoruz. Konusunda fırça sayesinde testis akını sürüp susam döküp elimizle bastırıyoruz. 180 mertebe fırında 30 -35 dk pişiriyoruz. Uzun müddet saklama kabı kavanozda koruma edebilirsiniz. Keyif olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »