Bayatlamayan Tatlı Kurabiye

Bayatlamayan Tatlı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 avuç içi hindistan cevizi
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • Un haline gelmiş fındık
  • Yumurta akı

Bayatlamayan Tatlı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaların birinin hep diğerinin ise akını ayırıp (beden üzere) un hariç tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Elan sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında temel elde ediyoruz. Elan sonra oklava yahut merdane sayesinde açıyoruz .Kalıplar ile hat veriyoruz. Fırça yardımı ile husye akını hamurun üzerine sürüp elan sonra fındık koyuyoruz. Fındıklar dökülmesin diye niteleyerek üzerine bastırıyoruz. 180 mertebe fırında 30 -35 dk pişiriyoruz. Etraflı süre hıfız kabı kavanozda saye edebilirsiniz. Esenlik Olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »