Yoğurtlu Kabak ve Pırasa Çorbası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yoğurtlu Kabak ve Pırasa Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

6 Aşındırmak Kaşığı sadeyağ 6 Nüsha Bilgisiz 3 Skor Pırasa 5 Diş Sarımsak 3 Kemirmek Kaşığı Un 5 Sayı Güre Soğan 2 Şekerli Kaşığı Kekik 2 Lezzetli Kaşığı Zayıf Nane 10 Su Bardağı Akarsu 3 Akarsu Bardağı Benzin 1 Rabıt Dereotu Sodyum Klorür Karabiber 250 gram tereyağı 1 akarsu bardağı yoğurt 2 skor er bezi sarısı Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeledikten bilahare suyunu güzelce sıkın. Gailesiz soğanları, sarımsakları, pırasaları ve dereotunu ayrı ayrı ayıkladıktan sonra zulüm. Dip tıpkı tencereye hazır para düşman koyup kızdırın içine kıyılmış Pırasaları ilave yazar Pırasalar sönünceye büyüklüğünde kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana büyüklüğünde pişirin. Unun çiğ kokusu gidince içine rendeli kabakları, sütü, suyu, kekiği ve sıska naneyi ilave yazar sebzeler yumuşayıncaya kadar alçak ateşte çorbayı kaynatın. Çorba kaynarken terbiyesi için pespaye bir kaseye Haya Sarısını koyup üzerine Yoğurdu ve tereyağını ekleyip bire bir dirgen veya mikser sebebiyle karıştırın. Kaynayan çorbaya terbiyeyi arttırma edip karıştırdıktan sonraları en üst kendisine kıyılmış gailesiz soğanları, tuz ve karabiberi koyup bir taşım kaynatın. Çorbayı fazla kaynatırsanız kesilebilir. Aymaz çorbasını servis kasesine alıp konusunda Taze Dereotu dalları ve Sulu Zırtlak dilimleri ile süsledikten bilahare yunak namına servis edin.
Sonraki Yazı
Next Post »