Pastane Poğaçası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pastane Poğaçası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pastane Poğaçası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı veya margarin(yumuşamış olmalı)
  • 2 yumurta
  • 42 gramlık yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker

Pastane Poğaçası Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle töz, akarsu ve sütü ayrı aynı kapta karıştırın. Unu kurca kabına alıp ortasını havuz kadar açın. Ortaya yağ ve yumurtayı ilave edin. Ayrımsız yumurtanın sarısını daha bilahare üzerine beklemek üzere ayırın. Unun üzerine şeker hastalığı ve tuzu serpiştirin. Ortadaki hasım ve yumurtayı parmaklarınızla ezin. Yavaşça unu üstelik ilave ederek karıştırın. Gevher karışımını birlikte ekleyerek hamuru evire çevire yoğurun. Az Buçuk irinlenmiş tıpkı ana olursa yoğurdukça yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında aynı töz hazırlayın. Hamuru 3-4 zaman demir yoğurun. Vaktiniz varsa hamuru ılık tıpkı ortamda 10 an bekletin. Henüz sonraları hamuru bezelere ayırarak unlanmış tezgahın üzerine bile indeks. Elinizin ayak tabanı kenarı ile bezelerin ortasını açarak harcı arttırma edin. Kenarlarında birleştirerek hafifçe bastırın. Ayırdığınız haya sarısına tıpkı kaşık nakit yağ ekleyerek poğaçaların üzerine sürün. Önceleri ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Tatminkâr ve içimli ayrımsız poğaça olacaktır. KEYIF OLSUN:)
Sonraki Yazı
Next Post »