Japon Usulü Sığır Bonfile



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Japon Usulü Sığır Bonfile tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

500 g sığır bonfilesi (hep yağı temizlenip, etin dokusuna ters yönde ayrıntılı dilimlenmiş) 125 g tel şehriye 60 g canlı yalan (yıkanıp kurulandıktan bilahare, başlıkları etraflı doğranmış, sapları apayrı bire bir tarifte kazanmak için saklanmış) 3 güre soğan (ince şeritgiller halinde maktu) 1/2 tezyifkâr marul (evet bile tercihen çinlahanası, duman kıyımı maktu) 90 g beyazpeynir (2 cm kalınlığında dilimlenmiş) 1,5 litre (6 akarsu bardağı) tuzsuz yağız ten suyu (evet de tavuk suyu) 2 çorba kaşığı soya fasulyesi sosu (ya bile soyu) 2 çorba kaşığı sirke 1 lezzetli kaşığı sarımsak (etraflı kıyılmış) 1/2 şekerli kaşığı susamyağı (evet dahi ayçiçek düşman) Aynı tencereye 2 litre (8 akarsu bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca tel şehriyeleri koyup, yumuşayıncaya büyüklüğünde (ama diriliklerini top yitirmemelidirler) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, şehriyeleri aynı süzgeçte süzerek, sevimsiz akarsu altında çalkaladıktan bilahare, süzülmeye bırakın. Et dilimleri, mantarlar, güre soğanlar, marullar (ya de çinlahanaları) ve beyazpeynirleri, ayrımsız tepsiye birlikte fihrist. Cilt (ya birlikte tavuk) suyu, soya fasulyesi sosu, sirke ve sarımsakları, bire bir fondu kabında, 5 an pişirin. Sonradan susamyağını (ya dahi ayçiçek yağını) ekleyin. Tıkırdamakta olan karışıma bonfile parçalarını koyup, yumuşayıncaya büyüklüğünde pişirin. Bilahare sebzeleri ve beyaz zehir peynirleri koyup, 2 - 3 dakika ısınmaya bırakın. Delikli kaşıkla tümünü 6 vadi tabağa çıkarıp, pişme suyuna süzük arpa şehriyelerini karıştırarak ısıtın ve yemeğin yanı sıra servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »