Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Üzüm Hoşafı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 kilo çöpünden temizlenmiş üzüm
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Susam(isteğe bağlı)
- Ceviz(isteğe bağlı)

Öncelikle şeker ve su bir tencerede şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır. Şerbet kıvamına gelince üzümler tencerenin içine bırakılır. Üzümler pişerken suyunu salar ve kaynaya kaynaya kıvam alır. Üzümler iyi pişince tam bir hoşaf kıvamına gelmiş olur. Ateşiniz güçlü olursa daha iyi aksi takdirde rengi kızarıyor benimki gibi:)
Dilerseniz içerisine susam katabilirsiniz. Tabi biraz teflon tavada pembeleştikten sonra. Ayrıca ben içerisine cevizde kattım. Afiyet olsun.
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon